alvalia.ro

Proiect TerrAna : optiune de locatie (I)

Propunere de locatie pentru proiectul ecologic TerrAna in zona satului Mircea Voda, Dambovita – trimisa de Radu:
Satul este situat la 50 km de Bucuresti (pe DN 71 – iesirea prin Chitila , apoi Tartasesti, Racari, Cuza Voda, Mircea Voda) si la 20 km de Targoviste; este marginit de paraul Ilfov – aflat la aproximativ 400 m ; in zona este si manastirea Nucet (la 5 km de sat) ; raul Dambovita , aflat tot la 5 km are in aceasta zona apa limpede si curata ; in zona sunt si paduri; in sat exista biserica, gradinita, scoala, cateva magazine, moara pentru faina si malai , bazin piscicol, teren de fotbal ; sunt cateva strazi asfaltate, in rest sunt cu pietris. Este un sat linistit , cu aer curat, oamenii sunt buni, muncitori.

Info Wikipedia:
Pe Lista monumentelor istorice din Judeţul Dâmboviţa (2004) [2], în satul Mircea Vodă sunt recenzate următoarele trei obiective:

Tumulul “Movila Mare”, pe malul drept al râului Ilfov, la 0,25 km V de capătul de NV al satului, epoca bronzului, cultura Monteoru.

Tumulul “Movila Mică”, pe malul stâng al râului Ilfov, în dreptul Movilei Mari, la limita de NV a satului, perioada de tranziţie la epoca bronzului.

Biserica “Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, construită în anul 1838.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Mircea_Vod%C4%83,_D%C3%A2mbovi%C5%A3a

Fotografii din zona:
mircea-voda

mircea-voda

mircea-voda

mircea-voda

mircea-voda

Puteti trimite propuneri la: terrana@alvalia.ro

Tags: , , , ,

4 Responses to “Proiect TerrAna : optiune de locatie (I)”

 1. ovidiu lazar says:

  Sunt profund uimit de cele aflate de permacultura si sunt interesat sa fac parte dintrun grup,sa primesc informatii despre aceasta inalta arta.

 2. georges says:

  Sunteti binevenit in grup – scrieti-mi pe adresa terrana@alvalia.ro ;

 3. Hamandmiau says:

  Ati facut ceva cu satul ecologic sau el exista numai in mediul virtual ?

 4. georges says:

  Inca nu am gasit locatia, mai prospectam niste terenuri in aceasta primavara si sper sa ne reusim sa ne stabilim undeva si sa organizam un atelier de constructie spre vara.