alvalia.ro

Rucsacul Pelerinului pe Camino – Timisoara

Vineri 27 februarie 2009, incepand cu ora 18.00, Asociatia Geea Life va invita la Libraria Carturesti (str. Mercy nr. 7, zona P-ta Unirii, Timisoara), unde va avea loc prelegerea RUCSACUL PELERINULUI, insotita de videoproiectie si discutii libere referitoare la Pelerinajul pe Camino spre Santiago de Compostela, traversand pe jos Spania, peste Pirinei si pana la Atlantic. Vor fi intrebari si raspunsuri intr-o ambianta placuta si ceaiuri aromate. INTRAREA ESTE LIBERA.

Pe Camino se spune ca: rucsacul pe care il purtam zi de zi, este proportional ca greutate cu atasamentele sau temerile noastre. Fiind vorba de 20-30 de km pe zi, pe parcursul a 30-40 de zile (functie de cat reuseste fiecare), bagajul care include obiectele necesare (imbracaminte, cosmetica, alimente, lichide, harti, suveniruri, foto…) in strinsa legatura cu bagajul mental (ganduri, dependente, obiceiuri, amintiri, intimplari…) ne poate influenta in sens pozitiv starea fizica si trairile fiecarei clipe de pe parcursul pelerinajului.

Cu cat vom fi mai usori sau deschisi, cu o minte linistita, un suflet impacat si un corp plin de energie, vom trai din plin viata si intimplarile minunate de pe Camino. Camino este un pelerinaj deosebit in care se imbina frumusetea exterioara a Spaniei cu armonia interioara prin calitatea pelerinilor, relatiilor create si bogatia spirituala a locurilor si persoanelor intilnite.

Noi am facut pelerinajul 3 ani la rand (2006-2008) si avem citeva mii de poze si amintiri. Ca o imagine generala si cronologica a celor peste 3 000 de km parcursi pe jos, avem:

 • Primul pelerinaj de 900 de km in 36 de zile pe jos din Franta (St. Jean Pied de Port) peste Pirinei pe traseul spre Santiago de Compostela si continuat pana la Atlantic (Finisterra) in perioada 21 august – 25 septembrie 2006;
 • Al doilea pelerinaj de 1 250 de km in 44 de zile pe jos din Franta (Moissac – St. Jean Pied de Port, primii 325 de km prin Franta in 12 zile), apoi peste Pirinei pe traseul din Spania spre Compostela si continuat pana la Atlantic (Finisterra si Muxia) in perioada 26 iulie – 11 septembrie 2007;
 • Al treilea pelerinaj de 1 000 de km in 38 de zile pe jos prin Spania incepanda din Jaca (Pirinei) pana la Santiago de Compostela si continuat pana la Atlantic (Finisterra) in perioada 9 iunie – 19 iulie 2008.

Se pot vedea diverse poze si informatii din pelerinaj pe galeriile foto:

http://www.geealife.ro/10_galeriefoto.htm
http://picasaweb.google.ro/Camino.Santiago.de.Compostela.2006
http://picasaweb.google.ro/Santiago.de.Compostela.2007.Franta
http://picasaweb.google.ro/Santiago.de.Compostela.2007.Spania
http://www.geealife.ro/09_0-camino.htm
http://groups.yahoo.com/group/bon_camino/

Grup de Discutii in limba romana despre Camino (galerie foto, carti, harti, articole, linkuri, dictionare, liste refugii, impresii, etc)

Numai bine, o viata mai minunata si Bon Camino,

Ramona Venturini si Marcel Doros
Asociatia de Metafizica Geea Life Timisoara www.geealife. ro

Tags: ,

7 Responses to “Rucsacul Pelerinului pe Camino – Timisoara”

 1. teodora popa says:

  Buna seara!
  As vrea sa aflu mai multe informatii despre traseele pentru Bon Camino pentru ca in vara anului 2011, daca vom fi sanatosi, eu si sotul meu, sa facem si noi acest pelerinaj, care mi se pare extrem de interesant si placut.

 2. teodora popa says:

  Oare as putea sa fac acest drum? Am 60 de ani, dar deocamdata sunt sanatoasa si merg aproape in fiecare duminica pe munte: uneori pe trasee mai usoare (cateva ore), alteori mai dificile (1 zi -2).

 3. georges says:

  Citeste cartea lui Shirley, vei vedea ca nu conteaza varsta: http://www.alvalia.ro/wordpress/?p=225

  Trasee, poze, informatii detaliate gasesti la:
  http://www.geealife.ro/09_0-camino.htm

 4. cornelia says:

  Imi doresc tare mult sa merg in pelerinaj la Santiago de Compostela. Am auzit de la persoane care au participat pana acum la 2 pelerinaje ca trairile sunt divine, este o bucurie de nedescris. Cum pot obtine informatii despre pelerinajul din 2011 la care vreau sa particip? Cum se procedeaza? Mai multe informatii va rog.

 5. georges says:

  Iti sugerez sa iei legatura cu http://www.geealife.ro pentru a afla cand se organizeaza urmatorul pelerinaj.

 6. paula says:

  cum pot obtine detalii despre pelerinajul la santiago de compostela din 2011 ?
  va multumesc !

 7. eugenia says:

  As dori sa fac acest traseu anul acesta, dar nu stiu exact cum pot ajunge pana acolo. Care este ruta cea mai cunoscuta ? Pana unde mergem cu avionul? in Spania sau Franta si apoi ce trasee urmam. Multumesc mult pentru ajutor.

Leave a Reply