alvalia.ro

Aceasta minune prea putin inteleasa: APA

LEONARDO
“Apei i-a fost data puterea magica de a deveni seva vietii pe Pamant.”

Apa este principala componenta a vietii.

97% din organismul uman este alcătuit doar din patru elemente chimice: oxigen, hidrogen, carbon si azot. Restul de 3% este reprezentat de elementele minerale.

TERRA este 70% apa, din care 97% e sarata.

Omul, la fel ca planeta, este in proportie de 70% apa in starea sa ideala, adica la tinerete. Insa de la nastere la batrinete procentul de apa din celule scade. La nou-nascuti este de 90% iar atunci cand scade sub 40% se produce moartea. Omul “se usuca”, odata cu apa pierde mineralele (conductibilitatea) si se transforma in pamant (carbon). Am putea spune ca apa este cu adevarat elixirul vietii.

Miturile apei
Apa are multiple semnificatii mitologice:
– Dumnezeu a creat omul din lut, adica din pamant cu apa
– Afrodita, zeita frumusetii s-a nascut din spuma marii si singele lui Uranus
– in povesti apa este elementul care regenereaza, invie eroul sau ofera tinerete vesnica si viata fara de moarte: apa vie, fantana tineretii vesnice
– trecerea in lumea mortilor se face prin traversarea unei ape (Styx)

Simbolul alchimic al apei este triunghiul cu coltul in jos.

INTERESANT: in mitologia persana zeita apei se numeste Apo iar in cea vedica chiar Apa sau Apaci.
Cuvintul in romana este simetric, citit invers este tot apa. (TOT este la fel si apare ca nume de zeu la egipteni.)

Rolul si proprietatile apei
Procesele din organism au loc in mediu apos.

Saliva este un element indispensabil pt perceperea gustului iar sangele este apa cu saruri minerale, predominant fier, de aceea are culoarea rosie, spre deosebire de clorofila, care este verde din cauza magneziului dar altfel are compozitie similara singelui uman.

Prin analogie, oceanul planetar ar putea fi considerat singele planetei.

Apa curge, este in permanenta miscare pe planeta si in corp, spala toxine, transporta hrana, mentine viata prin miscarea ei.

Unele dintre proprietatile apei sunt fascinante.

Apa se ridica prin trunchiurile copacilor sfidând legea gravitatiei si opunându-se la presiuni de zeci de atmosfere!

Intr-o sământă, presiunea atinge 400 atmosfere în momentul germinării, asa incat planta poate sa strapunga chiar si asfaltul pentru a iesi la lumina.

Moleculele apei sunt polare, motiv pentru care este un solvent pentru electroliti. In corp, sangele, apa mineralizata bogata in fier, este si conductorul energiei electro-magnetice. Din acest motiv, bijuteriile cu magneti purtate in zonele puternic vascularizate (mana stanga spre exemplu) sunt atat de eficiente in imbunatatirea starii generale de sanatate.

Conform fizicii clasice are 3 stari de agregare, solida, lichida, gazoasa.

Insa recent, Dr. Gerald Pollack a demonstrat ca apa este inteligenta, inregistreaza si transmite informatii si a descris cea de a 4-a stare a apei, denumita apa structurata:
youtube.com/watch?v=q33KyLkP_Rg

Mai inainte, Massaru Emoto, de la Universitatea din Yokohama, a aratat si el ca apa cristalizeaza diferit in functie de informatia pe care o inregistreaza: prin scrierea cuvintelor pe recipiente sau rostirea lor, prin expunerea la muzica, la energie solara sau prin inghetare.

Fulgii de zapada cu minunatele lor geometrii nu sunt altceva decat apa cristalizata si inghetata, astfel incat forma cristalului devine vizibila cu ochiul liber.

Dar printre primii cercetatori ai modului de cristalizare a apei a fost Henri Coanda. Concluziile sale au fost uimitoare: forma de cristalizare a fulgilor de nea difera de la o regiune la alta; in plus, exista o legatura intre complexitatea si frumusetea cristalizarii si nivelul spiritual al locuitorilor din zona respectiva. Astfel, cei mai frumosi fulgi de zapada se gasesc in Himalaya, in partea indiana si tibetana, unde exista si un numar mare de manastiri si temple, precum si multi yoghini ratacitori care locuiesc in munti.

Schauberger, un alt savant care a studiat proprietatile apei si a realizat diferite dispozitive bazate pe ele, afirma ca decaderea spirituala actuala a omenirii are loc din cauza degradarii apei.

Din aceste noi perspective apa este ca o uriasa baza de date, este MEMORIA planetei. Are aceasta uluitoare proprietate ca, fara a-si schimba proprietatile chimice, sa grupeze molecule intr-o diversitate de forme geometrice (clustere), unele uluitor de frumoase, altele monstruoase.

Asocieri
Alberto Casiraghy
“Apa este o emotie care curge.”

Nu intamplator in astrologie apa este asociata planului emotional.
Zodiile de apa parcurg o evolutie de la a simti, prin a echilibra culminand cu a crede.

Credinta isi are sediul in inima iar inima controleaza circuitul sangelui in intregul organism. Campul electromagnetic al inimii este de 5000 de ori mai puternic decat cel al creierului si poate fi detectat chiar si de la câtiva metri depărtare de trup cu ajutorul magnetometrelor performante. De aici zicala “crede si nu cerceta.” Credinta, mai degraba decat stiinta, poate muta muntii.

Apa si sanatatea
In organism apa exista sub forma intra si extra celulara.
Apa intra-celulara este controlata de potasiu iar cea extra-celulara de sodiu. Este foarte important echilibrul intre aceste 2 minerale. Atunci cand sodiul depaseste valoarea de 2:1 fata de potasiu, se retine mai multa apa interstitiala decat normal si apare fenomenul de obezitate. Apa depozitata intre celule contine si numeroase toxine.

Ca si in natura apa circula in corpul nostru, indeplinind roluri specifice: sangele transporta substantele nutritive la celule si preia reziduurile pentru a le elimina prin transpiratie, urina si fecale. In jur de 2 litri de apa se consuma zilnic in acest proces. Probabil de aici provine recomandarea de a bea 2 litri de apa pe zi. Numai ca inlocuirea apei eliminate nu se face atat de usor. De obicei, un pahar de apa in plus, nu are alt rezultat decat mai multa urina, odata cu care se pierd si mai multe minerale. Cu siguranta ca ati experimentat acest efect.

Apa in corpul uman provine din 2 surse:
. din lichidele si alimentele ingerate;
. din oxidarea substantelor organice in procesul de dezasimilatie;

Suprarenalele si rinichii, cheia sanatatii
Rinichii sunt responsabili de absorbtia si eliminarea lichidelor, filtreaza produsii de metabolism (deseurile) si mentin nivelul normal de apa, sare si minerale (electroliti) din sange.

Electrolitii sunt substante care se disociaza in ioni prin dizolvare in apa, permitand trecerea curentului electric prin solutie. Principalii electroliti din corp sunt sodiul (ion intercelular) si potasiul (ion intracelular) in proportie de 2:1, calciu si magneziu, 2:1. Rolul de bază al potasiului constă în mentinerea concentratiei si functiilor fiziologice ale magneziului, principalul microelement al inimii. Prin urmare sanatatea inimii este si ea afectata de echilibrul apei in organism.

O cantitatea prea mare sau prea mica de sodiu sau potasiu, duce la aparitia unui dezechilibru electrolitic, asociat cu deshidratarea.

Iar rinichii sunt controlati de glandele suprarenale.

ELIBERAREA DE SUB DICTATURA GENETICA
In Noua biologie, dr. Bruce Lipton, demonstreaza ca genele sunt activate sub influenta mediului si ca practic nu exista mosteniri genetice. Toti suntem purtatori ai genei cancerului, spre exemplu dar conditiile de mediu sunt cele care declanseaza sau nu boala. Stilul de viata transmis in cadrul familiei este factorul principal care determina aparitia bolii de cele mai multe ori si a fost mult timp confundat cu programarea genetica, considerata ca o fatalitate.

Suprarenalele sunt cele care se ocupa de relatia cu mediul si tototdata de circuitul apei in organism, atat la nivel fizic (prin hrana) cat si la nivel psihic (prin emotie). Se stie ca principala cauza a imbolnavirii suprarenalelor este stresul. Deteriorarea suprarenalelor si, ca urmare, a rinichilor va afecta mai departe alte organe, in caz ca nu se intervine la acest nivel. Putem intelege de aici ca orice boala incepe cu un dezechilibru in circulatia apei.

Calugarii din Tibet stiau cu mii de ani inainte ca suprarenalele si rinichii sunt cheia pt o sanatate perfecta si o tinerete prelungita.

Pe langa alte tehnici, ei recomanda si un remediu energetic simplu pentru echilibrarea metabolismului apei, Varuna mudra sau mudra apei:

Atingeti cu vîrful degetului mic degetul mare, tinând celelalte trei degete întinse. Mentineti aceasta pozitie cat mai mult timp, intr-o stare de relaxare.
Echilibrează continutul de apă si previne toate bolile care apar din cauza lipsei de apă.
Păstrează claritatea sângelui prin balansarea continutului de apă în organism.
Previne durerile de gastro-enterită si contractiile musculare.

Cateva dezinformari actuale cu privire la apa

Pentru o viata sanatoasa consumati 2 l de apa pe zi. FALS.
Beti apa numai cand va e sete, abuzul de apa poate avea consecinte nefaste, printre care si demineralizarea.

Apa imbuteliata e mai buna decat apa de la robinet. FALS
Este doar marketing, apa de la robinet cel putin CURGE si exista metode de purificare, cel mai usor cu magneti si cristale. Dar cea mai buna ramane apa proaspata de izvor.

Nu se bea apa in timpul mesei, ci numai inainte si dupa masa cu jumatate de ora. FALS
Beti apa cand va e sete ramane principiul de baza. Asiaticii recomanda consumarea de ceaiuri calde sau apa calduta cu sorbituri mici in timpul mesei si dupa masa pentru imbunatatirea digestiei. In special de ghimbir.

Beti apa (sau bauturi reci) de la frigider in anotimpurile calde. FALS
Bauturile fierbinti si iuti racoresc mai bine si impiedica deshidratarea.

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.