alvalia.ro

Neconventional, despre gatit

Prepararea mâncarii este de fapt o activitate sacra.

Se spune ca…
Daca o femeie ar putea vedea scânteile de lumina care ies din vârful degetelor sale atunci când gateste si energia care se revarsa în mâncare, atunci ea si-ar da seama de modul în care fiinta ei participa la pregatirea hranei pentru cei dragi.

Gatitul este una din cele mai putin întelese activitati ale vietii, mai ales în ceea ce priveste modul în care sentimentele care fac parte din procesul de pregatire al mâncarii afecteaza pe toata lumea cu care intra in contact.

Gatitul ar trebui sa fie un proces care nu se face în graba, sa fie linistit si plin de fericire, deoarece energia care ajunge în mâncare are un impact asupra energiei receptorului. Din acest motiv, liderii spirituali asiatici nu manânca niciodata mâncare pregatita de altcineva în afara de proprii lor discipoli (chelas).

Persoana care pregateste mâncarea in casa ar trebui sa fie persoana cu cel mai ridicat nivel spiritual.

O încarcatura activa de fericire, puritate si pace va ajunge în mâncarea pregatita, iar aceasta încarcatura emotionala ajunge apoi si la ceilalti membri ai familiei si îi binecuvânteaza.

Pentru a fi sanatosi, ar fi ideal sa va pregatiti singuri mâncarea, pentru voi însiva si, EVENTUAL, pentru familia voastra.

Asta nu inseamana ca trebuie sa petreceti ore întregi în bucatarie, ci sa o faceti cat si cand este necesar cu întelepciune si dragoste.

Daca considerati ca nu aveti suficient timp pentru pregatirea mancarii, ar fi indicat sa va reganditi modul in care va organizati timpul, deoarece hrana este unul dintre cele mai importante “ingrediente” ale starii de bine.

(Aivanhov)

Tags: , , , , ,

Comments are closed.