alvalia.ro

Purificarea apei prin congelarea partiala

Cea mai mare parte a populatiei nu bea apa de la robinet deoarece se teme de microbi, o temere justificata. Dar ce ati spune daca ati afla ca apa de la robinet poate fi purificata printr-o metoda foarte simpla? Este ceva usor de facut si nu presupune nicio cheltuiala! Iata despre ce este vorba.

Poate influenta metabolismul

Se umplu cu apa doua sticle de plastic de un litru si jumatate si se tin la temperatura camerei timp de 24 de ore, pentru a se decanta impuritatile si pentru a se elimina clorul (le tineti fara dop). Dupa aceea le asezati cu dopul bine închis în congelator pentru doua-trei ore, pâna când veti constata ca pe peretii sticlei s-a depus un strat de circa trei milimetri de gheata.

Scoateti sticlele, spargeti gheata prin apasarea ferma pe peretii
plasticului, apoi strecurati apa prin tifon într-un vas curat. Apa rezultata este purificata, numai buna de baut, iar cea înghetata este apa grea sau deuterizata!

Explicatia purificarii apei în acest fel este simpla: apa ce îngheata este cea care contine deuteriu, ce are punctul de înghetare mai ridicat decât apa curata, la +3ºC. Biologii au aratat ca reducerea continutului de deuteriu poate influenta metabolismul si regimul de functionare a celulei vii, ajungându-se la stoparea dezvoltarii si chiar la disparitia celulei tumorale!

Lichidul pur
Daca doriti sa scapati si de alte substante nocive din apa, cum ar fi fenolii, azotatii si pesticidele, este bine ca apa obtinuta în faza anterioara sa o puneti din nou la congelator. Dupa ce o lasati patru-cinci ore, aruncati de data aceasta apa neînghetata si pastrati gheata la temperatura camerei. Când s-a topit, ati obtinut apa suprausoara sau pura.

Impuritatile coboara punctul de înghetare la -3ºC, deci au ramas
neînghetate. Aceasta este explicatia.

Tags: , , , ,

One Response to “Purificarea apei prin congelarea partiala”

  1. un om says:

    Ma asteptam la acest articol stiintific sa atraga atentia de a nu congela apa in sticle de plastic. Toata lumea stie de ce, mai cu seama cineva atat de informat cum pare autorul acestui articol. Insa faptul ca nu numai ca nu a amintit acest lucru, ba din contra, incurajeaza folosirea plasticului, ma face sa-mi pun semne de intrebare cu privire la veridicitatea celorlalte informatii din articol.