alvalia.ro

Patrunjelul

Calciul din patrunjel ne ofera oase si dinti mai puternici, magneziul ajuta la fixarea calciului, iodul ajuta glanda tiroidiana sa functoneze asa cum trebuie, iar aminoacidul impiedica dezvoltarea tumorilor .

Patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat o portocala, astfel ca 100 de grame de patrunjel contin aproximativ 240 mg de vitamina C. De asemenea, verdeata contine mai mult fier decat spanacul si ofera mai multe proteine decat doua oua.

Vitamina B12 continuta de patrunjel, intr-o cantitate considerabila, ajuta la dezvoltare normala a celulelor si este foarte importanta pentru sarcina, pentru fertilitate, potenta sau pentru prevenirea unor boli degenerative (cancerul, Parkinson sau alte boli cerebrale). Din pacate, actiunea vitamine B12 din alte alimente este blocata de antibiotice, pastile contraceptive, substante toxice etc, insa patrunjelul lupta cu succes impotriva acestor dezechilibrari.

Planta are, de asemenea, rolul de a echilibra si stimula energia organelor datorita substantelor nutritive esentiale.

Intareste sistemul imunitar
Patrunjelul are proprietati antialergice, intareste sistemul imunitar si distruge radicalii liberi. Acesta stimuleaza sistemul nervos, regleaza menstruatia si indeparteaza durerile provocate de aceasta, este un bun antiseptic al tubului digestiv, al sangelui si al cailor urinare.

Infrumuseteaza parul
Pantrunjelul poate fi utilizat cu succes in compozitia mastilor pentru par, acesta fiind de 6 ori mai puternic decat ginsengul . Este un tonic excelent si iti poate infrumuseta podoaba capilara mai mult decat orice produs scump de pe piata.

Neutralizeaza efectele viciilor
Fumatorii si persoanele consumatoare de alcool se pot bucura si ei de beneficiile patrunjelului. Acesta neutralizeaza efectele nocive ale tutunului si ale alcoolului.

Elimina nisipul de la rinichi
Radacinile de patrunjel sunt eficiente in eliminarea nisipului din rinichi. Medicii naturisti ne recomanda sa spalam o jumatate de kilogram de radacini, sa le dam printr-o razatoare de sticla si sa le fierbem, la foc mic, in 1,5 litri de apa pana cand o treime din apa scade. Zeama se scurge si se pastreaza la frigire, iar in fiecare dimineata, timp de 40 de zile, se bea cate un paharel de lichid pe stomacul gol.

Purifica
Patrunjelul imbunatateste digestia, elimina toxinele si intretine organismul. Tot acesta regleaza nivelul esterogenului si lupta impotriva sindromului premenstrual. Astfel, depresia, iritabilitatea, starile de nervozitate pot fi indepartate cu ajutorul consumului de patrunjel.

Reteta de curatare a rinichilor
Luaţi un mănunchi de pătrunjel şi spălaţi-l bine.
Apoi tăiaţi în bucăţi mici, puneţi-l într-un vas, turnaţi apă curată peste el şi fierbeţi timp de 10 minute.
Apoi lăsaţi să se răcească, strecuraţi şi puneţi lichidul într-o sticlă curată pe care o veţi păstra în frigider .
Beţi un pahar pe zi şi veţi observa că toată sarea şi otrava acumulată în rinichi se elimină prin urină.
Pătrunjelul este cunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi şi este natural!

Precautii
In cazul in care doresti sa tii o cura de patrunjel, trebuie sa oferi foarte mare atentie cantitatii. Astfel, adultii nu trebuie sa bea mai mult de 200 ml de suc de patrunjel pe zi, iar copiii au voie sa consume cel mult 60 ml de suc pe zi. In cazurile in care se depaseste doza, riscurile de deranjamente digestive ori hiperexcitabilitate nervoasa sunt foarte mari.

Tags: , , , , ,

7 Responses to “Patrunjelul”

  1. Traian Botez says:

    Este interesant acest blog, ai putea sa-l actualizezi mai des..:)

  2. georges says:

    din pacate nu prea am timp

  3. quinoa says:

    Excelent! Precizarea cantitatilor, detaliilor de preparare, ff utila!

  4. carmen says:

    interesant dar ma intereseaza cantitetea de apa folosita ptr.reteta de curatare arinichilor

  5. teodor gabriela says:

    mi se pare o buna metoda de curatare mai ales ca este ceva natural.am aceeasi intrebare ca mai sus:ce cantitate de apa se pune la fiert impreuna cu legatura de patrunjel?e important de stiut zic eu,asta ca sa nu bem cumva ceaiul acesta prea diluat ori dimpotriva prea concentrat.daca stie cineva raspunsul rog sa imi trita pe adresa tatianacoca@gmail.com.sanatate multa tuturor si multi pupici!

  6. teodor gabriela says:

    am aflat repede.se pun 4 cani apa clocotita la o cana plina de patrunjel tocat,se asteapta sa se raceasca,se indulceste dupa gust (as recomanda miere) si se bea cate o cana din aceasta infuzie pe zi.desi am aflat reteta as dori totusi ca cineva sa-mi trimita un raspuns care sa mai contina si alte remedii.sunt farmacist si m-am cam saturat de fel si fel de pastilute bogate in substante chimice de sinteza.as dori sa incerc si produsele naturale in care e bine sa avem incredere.ma intereseaza in special detoxifierea organismului si ceva pentru slabit.multumesc tuturor!

  7. georges says:

    eu folosesc patrunjelul in felul urmator:
    pun o legatura mare de patrunjel si una de marar, 1 rosie, 1 graunte de usturoi, acopar cu apa (rece), adaug sare, 2 linguri de ulei presat la rece, dau la blender, las sa stea 30 min – 1 ora, strecor prin tifon in strat dublu
    este o bautura excelenta (un fel de lapte vegetal) plina de vitamine si minerale